natto NKCP snažno deluje:
- protiv formiranja naslaga na zidovima krvnih sudova (trombolitičko dejstvo).
- protiv formiranja fibrinskih naslaga na zidovima krvnih sudova (fibrinolitičko dejstvo).
- protiv slepljivanja krvnih ćelija, odnosno sprečava nastanak trombova, smanjuje gustinu krvi (antiagregaciono dejstvo) slično acetilsalicilnoj kiselini (aspirin, andol i sl.), ali nakon duže primene nema nikakvih neželjenih efekata.
- Kod ateroskleroznih promena na krvnim sudovima.
- Reguliše holesterol i trigliceride.
- Preventivno i uz terapiju kod moždanog udara, infarkta, kardiovaskularnih problema, proširenih vena i svih stanja slične etiologije.
- Sprečava opasnost od akutnog koronarnog sindroma, koronarnu atrofiju krvnih sudova.
*natto NKCP je kompatibilan sa antikoagulantnim lekovima (na pr. Varfarin).
*natto NKCP ne sadrži genetski modifikovane sastojke.
*natto NKCP povećava efikasnost mehanizama prirodne kontrole (ravnoteže) našeg orgnizma koji se odnosi na viskoznost krvi, ne dovodeći do prekomernog razvodnjavanja krvi za razliku od nekih lekova (acetilsalicilna kiselina).
*natto NKCP pomaže da se ponovo uspostavi ravnoteža između zgrušavanja (koagulacije) i procesa rastvaranja tromba (trombolize i fibrinolize) u krvi.
Sigurnost proizvoda je potvrđena brojnim testovima, uključujući testove na toksičnost, mutagenost i predoziranje.
Istorija Natto
Japanci, natto, tradicionalno japansko jelo od fermentisane crne soje (autohtona vrsta), svakodnevno koriste vekovima. U tradicionalnoj medicini, natto je delikates, koji je dobar za zdravlje, naročito za cirkulaciju krvi i srce. Najnovije naučne studije su otkrile zašto je natto dobar za zdravlje. Korisna bakterija Bacillus subtilis natto tokom fermentacije stvara fibrinolitičke proteine (uključujući nattokinazu), koji na prirodan način pomažu organizmu da održi optimalan protok krvi. Zato je natto važna hrana za one koji žele da smanje rizik od krvnih ugrušaka (tromboza) koje su glavni faktor za nastanak kardiovaskularnih bolesti. Natto je sigurna zamena aspirina za zdrav protok krvi.
Nažalost, jelo natto ima neprijatan ukus, miris i teksturu. Van Japana jelo je nedostupno. Kompanija Daiwa Pharmaceuticals je proizvela male tablete natto NKCP koje sadrže standardizovani ekstrakt kulture Bacillus subtilis Natto (bacilopeptidaza F). Tablete su bez mirisa, uklonjen je vitamin K2, i pogodne su za sve koji žele dobrobiti Natto hrane.
Recenzije
Još nema komentara.