Istine i zablude oko mezoterapije

Mezoterapija za uklanjanje celulita – za ili protiv?

Da li ste ikada razmišljali o potencijalnim neželjenim efektima popularnih tretmana pre nego što obavite isti?

Pokušali ste razne varijante, potrošili ogromnu sumu novca i vremena, a krajnji rezultat nije bio trajni gubitak celulita. Pre nego što se odlučite za bilo kakav poduhvat u borbi protiv celulita, neophodno je da se informišete o samom postupku, mogućim kontra efektima i kvalifikacijama osobe koja će izvršiti tretman.

Mezoterapiju je u medicini prvi primenio francuski dr Mišel Pistor kao tehniku ubrizgavanja leka u blizini obolelog mesta radi regeneracije. Ubrzo je Mezoterapija stekla popularnost kao estetski tretman za uklanjanje celulita, bora, strija, kapilara i sl. Sam postupak podrazumeva ubrizgavanje različitih supstanci mikroubodima u površinske slojeve problematičnih regija na telu. Međutim, Mezoterapija u slučaju celulita nije ni najpouzdanije, a ni trajno rešenje.

Mnoge studije su potvrdile da je celulit produkt loše ishrane, neaktivnosti i stresa. S obzirom da celulit nastaje unutar Vašeg tela, a ne na površini jasno je da je jedino rešenje pobediti ga tamo gde on i nastaje – ‘’iznutra’’.

Na osnovu toga, jasno Vam je da Mezoterapija nije trajno, a ni najbezbednije rešenje u borbi protiv celulita, a svaka žena želi da ga se trajno otarasi, zar ne?

Zašto biste se podvrgnuli bolnim, neproverenim, skupim metodama čiji se efekat poništi ubrzo nakon prestanka sa tretmanima kada se možete osloniti na prirodu.

Promenite ishranu, uvedite kratke dnevne sportske aktivnosti ili se opredelite za proverene, klinički ispitane formule na bazi prirodnih sastojaka koje se konzumiraju oralno. Jedan od takvih proizvoda na našem tržištu je SlimAktivPro koji je doživeo veliku popularnost u nutricionističkim krugovima za vrlo kratko vreme zato što je 100% prirodno, a pritom i efikasno rešenje u borbi protiv celulita.

Mezoterapija za uklanjanje celulita – za ili protiv?

Ukoliko se ipak odlučite za Mezoterapiju kao privremeno rešenje, morate da znate da ovaj tretman ne funkcioniše kod svih i da postoje šanse za manifestaciju brojnih neželjenih reakcija. Ovo su samo neke od mnogih stvari koje morate da znate o Mezoterapiji pre nego što ‘’odete pod iglu’’:

1. Mezoterapija nema isti efekat na sve žene

Mezoterapija ne funkcioniše isto kod svih! Ukoliko imate naglašene obline i višak masnih naslaga, Mezoterapija neće napraviti nikakav značajan pomak u redukovanju celulita. Iako je ‘’dubinska’’ važi za terapiju koja pomaže u lakšim slučajevima.

2. Da li zdravstveno stanje utiče na efekat Mezoterapije?

Pre nego što otpočnete tretman trebalo bi da proverite krvnu sliku i da stavite do znanja osobi koja obavlja tretman Vaše zdravstveno stanje ili da napomenete ukoliko ste pod terapijom i pijete lekove. Najbolje je da se 7 dana pred tretman ne konzumiraju nikakvi lekovi.

3. Koliko traje postupak Mezoterapije i da li postoji opasnost od tragova na telu?

Postupak je bolan i traje do sat vremena i čak nakon nakon nedelju dana vrlo često mogu ostati modrice od uboda ili može doći do pucanja kapilara prilikom razgradnje masnih naslaga.

4. Da li je bezbedno raditi Mezoterapiju u kozmetičkim salonima?

U svetu ovu metodu obavljaju isključivo obučeni dermatolozi! Međutim kod nas ova oblast nije regulisana, pa se ovaj postupak često obavlja po kozmetičkim salonima od strane nedovoljno kvalifikovanog osoblja.

5. Koje su moguće neželjene reakcije nakon Mezoterapije?

Neželjena dejstva zbog nepodnošenja supstance su širokog spektra od crvenila, pigmentacije, osipa, infekcija do hroničnih upala praćenih gnojenjem i stvaranjem zadebljanja.

U ovim slučajevima neophodno je lečenje antibioticima, pa čak i primena sistemskih kortikosteroida za koje znamo da mogu imati nepovoljne posledice za pacijenta.

Na vama je da prosudite za šta ćete se opredeliti. Mi glasamo za bezbolna rešenja na bazi prirodnih sastojaka koja će vam uštedeti vreme i novac, a da se pritom Vaše telo i organizam ne izlažu bespotrebnom riziku.