uticaj aluminijuma na organizam čoveka

Negativan uticaj aluminijuma na organizam čoveka

Naše telo je uvek i svuda izloženo uticaju različitih materija iz spoljašnje sredine, među kojima se nalaze i raznovrsni toksini.

Zadržavanjem u organizmu mogu poremetiti rad organa i metaboličke procese, uzrokovati oksidativni stres i takođe izazvati opasna, neizlečiva oboljenja.

Kada se govori o opasnim teškim metalima najviše se spominje aluminijum jer se u različitim oblicima nalazi svuda oko nas.

Manje količine nisu destruktivne i ne predstavljaju pretnju po ljudsko zdravlje, dok dugotrajna izloženost većim dozama može biti rizična i toksična.

Srećom, postoje prirodne metode i sredstva pomoću kojih je moguće očistiti telo od otrovnih materija kao što je upravo aluminijum.

NEKOLIKO REČI O ALUMINIJUMU

Aluminijum predstavlja treći najrasprostranjeniji element u zemljinoj kori posle kiseonika i silikona.

To je metal koji je lagan i srebrno bele boje. Otporan je na koroziju i veoma izdržljiv.

Kao što se može naći u zemlji, njegovo postojanje utvrđeno je i u vodi i vazduhu.

Zbog visoke reaktivnosti sa kiseonikom nemoguće ga je otkriti u prirodi u čistoj formi.

Alimunijum ima široku primenu u industriji, pogotovo u metaloprerađivačkoj.

Zbog prisutnosti u prirodi i masovnog korišćenja, čovek je stalno u kontaktu sa većim ili manjim količinama aluminijuma, a deo dopire i u unutrašnjost ljudskog tela na više načina.

KAKO DOLAZIMO U KONTAKT SA ALUMINIJUMOM?

Ljudski organizam je svakodnevno izložen velikim količinama aluminijuma.

Unosimo ga na tri načina: udisanjem, kroz usnu duplju ili apsorpcijom putem kože.

Ovaj metal je prisutan u prerađenoj hrani (neke vrste sira, gotov miks za pripremu kolača i torti, gotove smeše za pripremu palačinaka, gotove krofne, turšija…), pekarskim proizvodima (za čiju pripremu je korišćen prašak za pecivo), kozmetici i sredstvima za negu tela (antiperspirant dezodoransi, šminka, pasta za zube…), OTC lekovima (npr. antacidi i puferirani aspirin), posuđu i alu foliji za čuvanje hrane.

Dešava se da aluminijum bude pronađen čak i u vodi, a aerozagađenje i upotreba pesticida može uključiti između ostalog i prisustvo čestica tog metala u vazduhu.

Od trovanja aluminijumom najviše su pod rizikom osobe koje žive u sredinama gde je prisutna visoka koncentracija aluminijuma ili udišu čestice aluminijuma na radnom mestu.

KAKO ALUMINIJUM UGROŽAVA ZDRAVLJE ČOVEKA?

Normalno svakodnevno izlaganje određenoj količini aluminijuma je bezbedno za ljudsko telo sve dok ona ne prelazi granice normale u prolongiranom periodu ili je kod osobe poremećen proces detoksikacije zbog oboljenja bubrega ili nekih drugih razloga.

Sve dok organizam nesmetano filtrira aluminijum i izbacuje ga u spoljašnju sredinu, zajedno sa drugim otrovnim materijama, uključujući i teške metale, ne postoji opasnost po zdravlje čoveka.

Naravno, ako dođe do kontakta sa velikom količinom ovog metala, posebno na svakodnevnoj bazi, telo nije u mogućnosti da ga eliminiše u potpunosti i deponuje se.

Ovo dovodi do toksikoze aluminijumom, medicinskog stanja koje prate simptomi nalik bolovima u kostima, deformitetima skeleta, slabosti mišića, konfuziji i problemima sa govorom.

Takođe, kod dečije toksikoze aluminijumom dolazi do usporenog rasta i razvoja.

Dugotrajna toksikoza teškim metalima kao što je aluminijum izaziva brojne komplikacije među kojima su poremećaj rada pluća i bubrega, bolesti kostiju, bolesti kardiovaskularnog i nervnog sistema, anemija…

Kao neurotoksin, aluminijum napada centralni nervni sistem uzrokujući degenerativna neurološka oboljenja nalik Alchajmerovoj i Parkinsonovoj bolesti.

Dugoročna upotreba antiperspirant dezodoransa sa aluminijumom u svom sadržaju ima uticaj na pojavu raka dojke.

Osteoporoza i osteoartritis su mogući rezultati trovanja aluminijumom, a istraživanja su dokazala i abnormalan nivo ovog metala u organizmu osoba sa autizmom.

UKLANJANJE ALUMINIJUMA IZ ORGANIZMA PRIRODNIM PUTEM

Za trovanje teškim metalima postoje terapije koje prepisuju lekari, a takvo stanje se prethodno utvrđuje laboratorijskim testiranjem urina i krvi.

Međutim, postoje brojna prirodna rešenja koja mogu pomoći u čišćenju tela od aluminijuma i sličnih toksina bez posledica po organizam i sa malom verovatnoćom da će se javiti bilo kakvi neželjeni efekti.

Na tržištu su dostupni raznovrsni proizvodi koji se koriste kao suplementi i izvor aktivnih komponenata biljnog i životinjskog porekla delotvornih kod eliminacije aluminijuma iz tela.

Tu se ističe Organic silica, kao sjajno rešenje za visok nivo aluminijuma u organizmu i zaštitu od komplikacija koju uzrokuje toksikoza takvim teškim metalom i drugim, sličnim otrovnim materijama.

Uz to se primenjuju i jednostavne mere kao što su regulacija ishrane, fizička aktivnost i izbegavanje svega što sadrži aluminijum.

SILICIJUM KAO ZAŠTITA OD TOKSIČNOSTI ALUMINIJUMA

Silicijum je važan hranljivi sastojak za ljudsko telo i element koji podstiče detoksikaciju od teških metala u koje se ubraja i aluminijum.

On prirodno ima visok afinitet za aluminijum, vezuje se za njega i stvara alumosilikat.

Alumosilikati su gotovo biološki inertni i netoksični za naš organizam.

Oni se izbacuju u spoljašnju sredinu putem bubrega, kroz pojačano izlučivanje urina.

Mnoge naučne studije pokazale su da silicijum pomaže u izlučivanju aluminijuma kod osoba koje su obolele od neurodegenerativnih oboljenja.

Sprečava ulazak aluminijuma u mozak i apsorpciju istog u moždanom tkivu.

Snižava krvni pritisak i pomaže u prevenciji ateroskleroze.

Upravo zato što predstavlja sigurnu zaštitu od toksičnosti aluminijuma, silicijum je glavni sastojak dodatka ishrani Organic silica i to u organskoj formi poreklom iz rastavića.

Važno je napomenuti da silicijum ima važnu ulogu u izgradnji kolagena i tkiva kostiju, kože, kose i noktiju.

RASTAVIĆ ZA DETOKSIKACIJU

Rastavić je najbolji prirodni izvor silicijuma neophodnog za detoksikaciju organizma i izbacivanje aluminijuma.

Ponaša se kao diuretik i podstiče rad bubrega tokom čišćenja tela od toksičnih materija.

Prisustvo silicijuma čini rastavić odličnim sredstvom za tretiranje i prevenciju oboljenja kostiju i zglobova, kao i jačanje tetiva.

Redovan unos silicijuma usporava starenje i održava zdravlje i lepotu kože, kose i noktiju.

Osim organskog silicijuma, rastavić sadrži i druge važne elemente poput flavonoida, hlorogenične kiseline, dikofeoil-mezo-vinske kiseline i piridinske alkaloide.

Rastavić se primenjuje i kod lečenja urinarnih infekcija – naročito onih koje izazivaju sojevi bakterije Escherichia coli.

ZNAČAJ KOPRIVE

U listu koprive nalaze se jedinjenja kao što su silicijumova kiselina, što je čini idealnom za uklanjanje aluminijuma.

Kopriva inače pomaže u čišćenju organizma od otrovnih i otpadnih materija tako što stimuliše filtriranje istih kroz bubrege i izlučivanje mokraće.

Ova biljka je bogata mineralima, vitaminima i biološki aktivnim sastojcima u koje se ubrajaju steroli i heterozidi sterola, lignani, lektini i polisaharidi.

S obzirom da je prirodan diuretik, kopriva ima uticaj na regulaciju krvnog pritiska.

Pored toga, ispoljava analgetsko i antiinflamatorno dejstvo kod osteoporoze i srodnih bolesti.

Pozitivno utiče na rad prostate i sprečava njeno uvećanje.

Kopriva takođe deluje i antibakterijski i antivirusno.

ORGANIC SILICA ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA OD ALUMINIJUMA

Organic silica je dodatak ishrani u obliku kapsula koji se preporučuje za detoksikaciju organizma od različitih teških metala, a naročito aluminijuma.

Baziran je na rastaviću koji sadrži 7% organskog silicijuma i prirodnom ekstraktu lista koprive.

Prirodni sastav proizvoda i kombinacija aktivnih sastojaka biljnog porekla savršene su za čišćenje organizma od aluminijuma i to uz veoma malu verovatnoću da će se javiti bilo kakva neželjena dejstva tokom tretmana.

Korišćenjem Organic silice dolazi do heliranja aluminijuma i drugih štetnih, otrovnih metala i vrši se eliminacija istih u spoljašnju sredinu.

Organic silica se upotrebljava tako što se svakoga dana pije dva puta po dve kapsule, bez obzira na obrok.

U jednom pakovanju se nalazi 60 kapsula, a sam proizvod je odobren za korišćenje od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

ZA ČEGA JOŠ SLUŽI ORGANIC SILICA?

Aluminijum može da se zadrži bilo gde u organizmu, a ukoliko se deponuje u kostima u velikim količinama to može ozbiljno poremetiti proces mineralizacije.

Kosti postaju porozne i stvara se povećan rizik od preloma, ali i razvoja bolesti kao što je osteoporoza.

Osim što podstiče eliminaciju aluminijuma, silicijum iz proizvoda Organic silica pokreće izgradnju matriksa kolagenih struktura, a naročito struktura kostiju da bi se sprečila pojava osteoporoze i drugih srodnih oboljenja.

Utvrđeno je i da ovaj prirodan proizvod pomaže kod reparacije koštanih struktura nastalih kao posledica metastatskih tumora kostiju.

Kao što čuva koštano tkivo, silicijum poreklom iz rastavića pozitivno utiče na zdravlje i kvalitet kože, kose i noktiju.

Organic silica olakšava tretiranje infekcija urinarnog trakta i upalna stanja nalik cistitisu i prostatitisu.

Ubrzava razlaganje i izbacivanje kamena u bubregu, bešici, žučnoj kesi i jetri.

Kopriva iz preparata Organic silica sprečava oslobađanje histamina kod alergijskih reakcija i kao diuretik podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma.

KAKO SMANJITI IZLOŽENOST ALUMINIJUMU?

  • Izbegavajte proizvode koji sadrže aluminijum.

Usmerite se ka odabiru prirodne kozmetike, kupovini organskog voća i povrća i upotrebi sredstava za pripremu i čuvanje hrane koja nisu napravljena od aluminijuma.

  • Jedite hranu koja sadrži silicijum.  

Mnoge namirnice su odlični prirodni izvori silicijuma i tu se posebno ističu integralne žitarice, zeleno povrće, cvekla, krastavac, banane i riba.

  • Redovno vežbajte i bavite se sportom.  

Fizička aktivnost i pojačano znojanje podstiču eliminisanje toksina iz tela, a sauna ili tzv. vruća joga dodatno pomažu u tome.

ZAKLJUČAK

Izbegavanje izvora aluminijuma, pogotovo onih gde su prisutne visoke koncentracije ovog metala, sačuvaće vas od njegovih toksičnih efekata i sprečiti pojavu ozbiljnih oboljenja nervnog i kardiovaskularnog sistema, kao i bolesti kostiju i zglobova.

Prirodnim putem očistite telo od štetnih i otpadnih materija i izbacite ih u spoljašnju sredinu zajedno sa aluminijumom.

Istovremeno, sačuvajte vitalnost i energiju u čemu će vam pomoći dodatak ishrani Organic silica.

Pre nego što ga počnete koristiti, posavetujte se sa lekarom koji je upoznat sa vašim zdravstvenim stanjem.

Organic silica za eliminaciju aluminijuma iz organizma

Organic silica
Zatvori

Organic silica

1.740,00 din.

Reference:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5651828/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7071840/

izbacivanje aluminijuma iz organizma

Izbacivanje aluminijuma iz organizma

Aluminijum je metal koji se u velikim količinama nalazi u zemljinoj kori.

U određenom procentu, aluminijum je prisutan i u hrani, vodi, vazduhu i kozmetičkim preparatima.

Reakcija sa drugim elementima je razlog zbog kojeg ga u prirodi nije moguće naći u čistoj formi.

Zbog pojačanog zagađenja okoline, naučnici su počeli intezivnije da proučavaju ovaj metal i njegov uticaj na ljudsko telo.

Kontakt sa aluminijumom često predstavlja rizik po ljudsko zdravlje i zbog toga je neophodno znati kako očistiti organizam ukoliko dođe do kontakta sa većom količinom.

Proces detoksikacije moguće je izvršiti prirodnim putem, a Organic silica je proizvod koji će vam značajno pomoći u tome.

UNOS ALUMINIJUMA U ORGANIZAM

U naše telo aluminijum dospeva na tri načina:

  • kroz usnu duplju do digestivnog trakta,
  • apsorpcijom kroz kožu
  • ili udisanjem.

Ukoliko pojedete ili popijete nešto što sadrži aluminijum, uneta količina tog metala dolazi do sistema organa za varenje.

S obzirom da aluminijum može biti prisutan u česticama vazduha, udisanjem istog on prodire u respiratorni sistem.

Vazduh koji sadrži mikročestice aluminijuma karakterističan je za područja gde se ovaj metal izvlači iz zemlje ili obrađuje.

Tamo su radnici, ali i ljudi koji žive u bližoj okolini, pod rizikom od toksikoze aluminijumom.

Verovatnoća da će vaš organizam biti ugrožen zbog prisustva aluminijuma raste ako učestalo unosite hranu ili koristite proizvode za negu tela koji sadrže aluminijum, ako su vam funkcije bubrega poremećene ili primate intravenoznu terapiju ili hemodijalizu duži vremenski period.

Neki OTC lekovi u svom sastavu imaju aluminijum.

Tipični primeri su antacidi, ali i puferirani aspirin.

TOKSIKOZA ALUMINIJUMOM I SIMPTOMI

Pod toksikozom aluminijuma smatra se medicinsko stanje koje nastaje nakon kontakta organizma sa velikim količinama ovog metala i njega prati nekoliko simptoma.

Pacijenti osećaju bolove u predelu mišića i u kostima, koji su praćeni deformitetima, frakturama ili slabošću tela.

Imaju probleme sa govorom i konfuzijom uz moguće epileptičke napade.

Kod dece je karakteristična pojava usporen rast i razvoj.

Toksikoza aluminijumom je ozbiljna i zahteva hitnu lekarsku intervenciju i lečenje dok ne dođe do komplikacija.

Komplikacije koje mogu nastati usled neadekvatnog tretiranja ili ignorisanja simptoma trovanja aluminijumom su bolesti kostiju i nervnog sistema, problemi sa plućima, anemija i kancer.

ALUMINIJUM KAO NEUROTOKSIN

U svetu medicine aluminijum je odavno poznat kao toksični teški metal koji ima negativan uticaj na nervni sistem.

Posebno ugrožava njegov centralni deo, stvarajući oksidativni stres i istovremeno podlogu za razvoj različitih neuroloških poremećaja i degenerativnih bolesti.

Naučno je potvrđena povezanost aluminijuma sa patogenezom Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

Alchajmerova bolest dovodi do uništavanja neurona i veza u moždanoj kori a istovremeno se gubi moždana masa.

Dolazi do postepenog i nepovratnog gubitka pamćenja, sposobnosti govora i svesti o prostoru i vremenu.

Parkinsonova bolest je takođe progresivne prirode i karakterišu je rigor, tremor i poremećaji raspoloženja i spavanja.

Kod pacijenata sa nekim od ova dva oboljenja primetno je da je nivo aluminijuma u mozgu čak nekoliko puta veći od normalnog.

Velike količine ovog teškog metala otkrivene su u moždanim tkivima osoba kod kojih su rano razvijene Alchajmerova ili Parkinsonova bolest, a koji su bili pod uticajem istog u svom okruženju na duži vremenski period.

Isto tako, postoji konekcija sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom koja zahvata gornje i donje motorne neurone.

Mehanizam ulaska aluminijuma u mozak je još uvek nepoznanica medicinskim naučnicima i na utvrđivanju istog se intezivno radi.

ALUMINIJUM KAO UZROČNIK KANCERA

Rizik od raka dojke drastično raste uz učestalo korišćenje proizvoda za negu tela koji sadrže aluminijum, a naročito dezodoranasa gde dolazi do akumulacije metala u tkivu dojke.

Brojni proizvođači pokušali su da opovrgnu ovu teoriju, ali ipak postoje studije koje dokazuju da aluminijum hlorohidrat, čest sastojak dezodoransa i roll-ona, blokira rad znojnih žlezda i deponuje se u tkivu dojke stvarajući efekte slične onima koje proizvodi estrogen.

Izloženost estrogenu je inače jedan od faktora rizika koji prati pojavu raka dojke.

Kancerogeni efekat nije vidljiv na mikroorganizmima kao što su bakterije, ali su istraživanja na miševima uzrokovala razvoj agresivnih, metastazirajućih tumora zbog ubrizgavanja aluminijumskih soli u njihova tela.

Metastaza predstavlja najteži oblik tumora.

PROBLEMI SA KOSTIMA KOJI NASTAJU ZBOG UTICAJA ALUMINIJUMA

Apsorpcijom se nakon procesa varenja aluminijum velikom brzinom transportuje u koštana tkiva, gde se remete procesi mineralizacije i rast i razvoj ćelija.

Kosti zbog aluminijuma ne dobijaju dovoljno kalcijuma.

Kod male dece to uzrokuje usporen rast.

Medicinski stručnjaci došli su do zaključka da toksikoza aluminijumom izaziva oboljenja kostiju nalik osteoporozi, osteomalaciji i renalnoj osteodistrofiji.

Struktura kostiju se remeti i javlja se povećan rizik od preloma.

Česti su bolovi, slabost u mišićima i otežano hodanje.

Antacidi koji sadrže aluminijum mogu biti uzrok gubitka koštane mase.

PROBLEMI SA PLUĆIMA KOJI SE JAVLJAJU ZBOG ALUMINIJUMA

Kod radnika koji se bave proizvodnjom i preradom aluminijuma, epidemiološke studije utvrdile su pojačan rizik od respiratornih oboljenja kao što su astma i hronični bronhitis, ali i neki od poremećaja plućnih funkcija.

Radnici inhaliraju sitne čestice aluminijuma koje dospevaju u pluća i uzrokuju simptome kao što su kašalj i otežano disanje.

Dolazi do nedostatka vazduha i vizinga, karakterističnog zviždanja u grudima.

Mogući su napadi gušenja između kojih su faze remisije.

ANEMIJA KAO REZULTAT DEPONOVANJA ALUMINIJUMA U ORGANIZMU

Kod pacijenata na dugotrajnoj dijalizi moguć je razvoj mikrocitne hipohromne anemije.

Nju prate simptomi kao što su slabost tela, hroničan umor, gubitak energije, otežano disanje, nesvestica i bleda nijansa kože.

Mikrocitna hipohromna anemija u određenim slučajevima predstavlja marker kliničke dijagnoze toksikoze aluminijumom ili terapijski odgovor na tretman eritropoetinom.

Smatra se da i umerena akumulacija aluminijuma može imati efekte na sintezu hemoglobina.

UTVRĐIVANJE PRISUSTVA ALUMINIJUMA U TELU

Kroz klinički pregled lekar pita pacijenta kako se oseća, koje neobične simptome primećuje i vrši proveru istorije bolesti.

Nakon toga, rade se testovi putem kojih se utvrđuju tačne količine prisutnog metala i koji služe za potvrdu dijagnoze.

Vrši se pregled uzoraka krvi, urina i fecesa u laboratoriji i po potrebi se radi biopsija koštane srži.

ORGANIC SILICA ZA IZBACIVANJE ALUMINIJUMA IZ ORGANIZMA

Kapsule Organic silica su bazirane na prirodnim sastojcima, a to su organski silicijum iz rastavića i ekstrakt lista koprive.

Silicijum je element koji učestvuje u izgradnji zdravih kostiju, noktiju, kose i kože.

Pored toga, prirodno reaguje sa aluminijumom i stvara netoksične alumosilikate.

Prateći molekule vode kroz digestivni trakt do krvotoka, silicijum formira hemijsku vezu sa aluminijumom i dolazi do produkcije jedinjenja alumosilikata.

On se sa lakoćom filtrira iz krvi pomoću bubrega i u spoljašnju sredinu izbacuje putem urina.

Ekstrakt dobijen iz lista koprive je savršen dodatak jer je ova biljka nutritivno bogata i pruža podršku čitavom telu pružajući mu dodatnu zaštitu od slobodnih radikala.

Dodatno utiče na urinarni trakt radi lakšeg izbacivanja toksina i štetnih mikroba.

Pomaže pri smanjenju bolova – naročito onih koji su vezani za oboljenja i poremećaje koštano-zglobnog sistema.

Potrebno je uzimati dva puta dnevno po dve kapsule Organic silice da bi se organizam očistio od aluminijuma i oporavio od njegovog negativnog uticaja.

ZA ŠTA SE JOŠ PREPORUČUJE ORGANIC SILICA?

Organic silica kapsule imaju pozitivan uticaj na čitav skelet i naročito su korisne prilikom reparacije koštanih struktura zbog oštećenja nastalih metastazom tumora kostiju i prevenciji stanja poput osteoporoze i osteopenije.

Silicijum održava skelet jakim i stabilnim.

Sastojci iz preparata Organic silica imaju učinak kod infektivnih oboljenja urinarnog trakta.

Posebno su delotvorne kod upalnih procesa poznatih kao cistitis i prostatitis.

Kopriva podstiče izbacivanje štetnih bakterija kroz urin.

Naše kapsule pomažu u razlaganju kamena u bubregu, bešici, žučnoj kesi i jetri.

Ekstrakt lista koprive sprečiće formiranje novog kamenja.

Ukoliko koristite Organic silica kao dodatak ishrani uvek ćete imati zdravu kožu, kosu i nokte.

Kosa postaje jaka i gusta i uz to raste njen volumen.

Poboljšavaju se struktura i elastičnosti kože, a manji nedostaci i bore nestaju ili se ublažavaju.

Nokti su zdravi i ne lome se.

KAKO SMANJITI UTICAJ ALUMINIJUMA NA ORGANIZAM?

  • Redovno vežbajte da bi eliminisali sve toksine iz tela, uključujući i teške metale.

Znojenje tokom fizičke aktivnosti pomaže u izbacivanju aluminijuma i drugih toksičnih materija u spoljašnju sredinu. Sauna proizvodi isti efekat.

  • Adekvatna priprema hrane i odabir posuđa i drugih pomagala u kuhinji značajno će smanjiti unos aluminijuma u telo.

Umesto posuđa koje sadrži aluminijum birajte ono koje je sačinjeno od nerđajućeg čelika i obloženo emajlom. Prilikom pečenja i pakovanja hrane radi čuvanja ne koristite alu foliju, a posebno prilikom odlaganja kiselih namirnica kao što su citrusno voće i paradajz jer se baš na njih prenosi najveća količina metala.

  • Prilikom kupovine namirnica, proizvoda za ličnu higijenu i medikamenata uvek pročitajte sadržaj na pakovanju.

Proverite da li sadrže aluminijum. Okrenite se ka proizvodima koji su sačinjeni od prirodnih sastojaka i ekstrakata biljnog ili životinjskog porekla jer su bezbedniji za upotrebu.

ZAKLJUČAK

Kontakt sa teškim metalima i drugim štetnim i toksičnim materijama se događa svakodnevno i uglavnom ne možemo u potpunosti da ga izbegnemo.

Ovo se odnosi i na prisustvo aluminijuma u ljudskom telu koji je na određen način tu dospeo iz spoljašnjosti.

Bilo da je reč o manjoj koncentraciji ili toksikozi, važno je što pre početi proces detoksikacije dok ne nastanu trajne posledice.

Mnoge slučajeve moguće je rešiti u kućnim uslovima, uz korišćenje Organic silice i regulisanu ishranu, dok oni ozbiljniji ipak zahtevaju medicinsku pomoć stručnog lica i specijalnu terapiju.

Nakon toga je potrebno usmeriti fokus ka prevenciji.

Organic silica za eliminaciju aluminijuma iz organizma

Organic silica
Zatvori

Organic silica

1.740,00 din.

Reference:

https://www.winchesterhospital.org/health-library/

https://www.healthline.com/health/heavy-metal-detox