Aktuelnosti

Gastroenterološki dani Banja Luka 2023

Asocijacija gastroenterologa i hepatologa BiH u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske organizovala je simpozijum Gastroenterološki dani Banja Luka. Simpozijum je  održan u prostorijama UKC Republike Srpske od 30.6.-1.7.2023.godine.

GEH-dani-Banja-Luka-2023

Simpozijumu su prisustvovali vodeći stručnjaci iz oblasti gastroenterologije i hepatologije iz regiona. Predstavili su savremene metode lečenja i novitete koji će se koristiti u lečenju pacijenata.

GEH-dani-Banja-Luka-predavanja-slika-1
GEH-dani-Banja-Luka-predavanja-slika-2

Generalni direktor UKC Srpske Vlado Đajić rekao je da UKC nastavlja sa razvojem i ulaganjem u opremu i kadrove. Izrazio je zahvalnost profesoru Stevanu Trbojeviću na organizaciji kao i gostima, eminentnim stručnjacima, koji prenose svoja iskustva lekarima UKC-a mi time doprinose razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Predsednik Asocijacije gastroeneterologa i hepatologa BiH Stevan Trbojević je izrazio zahvalnost pokrovitelju događaja  i organizatoru skupa gastroenterološki dani Banja Luka 2023.

Skupu je prisustvovala i predstvanica LV-Pharma koja je zainteresovanima predstavila Gastrolact, kao inovativni način u terapiji Helicobacter pylori.

GEH-dani-Banja-Luka-LV-Pharm