Aktuelnosti

Prvi srpski kongres integrativne i alternativne medicine  SKIAM-ALTERA 2023

Srpsko profesionalno udruženje komplementarne i alternativne  medicine, (SPUKAM) organizovalo je Prvi srpski kongres integrativne i alternativne medicine  SKIAM-ALTERA 2023,sa međunarodnim učešćem. Kongres je održan drugog i trećeg juna u Hotelu „M“ u Beogradu.

SKIAM-ALTERA-2023

Kongresu su prisustvovali stručnjaci iz Srbije i inostranstva. Zajedno su razmatrali brojna pitanja vezana za tradicionalnu-integrativnu-komplementarnu-alternativnu medicinu. 

Cilj Prvog kongresa SKIAM-ALTERA 2023 je da naučnici i stručnjaci iz prakse prenesu rezultate istraživanja, podele praktična znanja i iskustva u iz ove oblasti. Takođe, jedan od važnih  ciljeva je i razmena iskustava u pogledu regulative ove oblasti lečenja i isceljivanja.

Srbija je prva zemlja u region koja je još 2005, zakonom i prvilnikom omogućila integrativni pristup konvencionalne i tradicionalne-komplementarno-alternativne medicine u dijagnostici, terapiji i prevenciji.

Kongres je obuhvatio predavanja, okrugle stolove, radionice, panel-diskusije domaćih i inostranih stručnjaka. Oni su preneli svoja iskustva iz tradicionalne medicine, fitoterapije, akupunkture, kvantne medicine, ajurvede, apiterapije, aromoterapije, homeopatije…

Na kongresu je predavanje održala i Mr sci med dr Danijela Drašković Radojković. Tema predavanja je bila Integrativni pristup dijagnostike i lečenja autoimunih bolesti. U temi je predsatvljena  studija urađena na pacijentima sa Hašimotom tiroiditisom tokom koje su korišćeni proizvodi LV-Pharma.

Predavanje-na-SKIAM-ALTERA-2023-slika-1
Predavanje-na-SKIAM-ALTERA-2023-slika-2

Kongresu su pored brojnih farmaceutskih kuća prisustvovali i predstavnici LV-Pharma sa svojim štandom, uzorcima proizvoda i propagandnim materijalima. Posetioci su mogli iz prve ruke dobiti informacije o iskustvima korisnika pri primeni proizvoda LV-Pharma.

Izložbeni-štand-LV-Pharm-SKIAM-ALTERA-2023
Stručni-sardanici-LV-Pharma-SKIAM-ALTERA-2023