Blog, Saveti

Negativan uticaj aluminijuma na organizam čoveka

uticaj aluminijuma na organizam čoveka

Naše telo je uvek i svuda izloženo uticaju različitih materija iz spoljašnje sredine, među kojima se nalaze i raznovrsni toksini.

Zadržavanjem u organizmu mogu poremetiti rad organa i metaboličke procese, uzrokovati oksidativni stres i takođe izazvati opasna, neizlečiva oboljenja.

Kada se govori o opasnim teškim metalima najviše se spominje aluminijum jer se u različitim oblicima nalazi svuda oko nas.

Manje količine nisu destruktivne i ne predstavljaju pretnju po ljudsko zdravlje, dok dugotrajna izloženost većim dozama može biti rizična i toksična.

Srećom, postoje prirodne metode i sredstva pomoću kojih je moguće očistiti telo od otrovnih materija kao što je upravo aluminijum.

NEKOLIKO REČI O ALUMINIJUMU

Aluminijum predstavlja treći najrasprostranjeniji element u zemljinoj kori posle kiseonika i silikona.

To je metal koji je lagan i srebrno bele boje. Otporan je na koroziju i veoma izdržljiv.

Kao što se može naći u zemlji, njegovo postojanje utvrđeno je i u vodi i vazduhu.

Zbog visoke reaktivnosti sa kiseonikom nemoguće ga je otkriti u prirodi u čistoj formi.

Alimunijum ima široku primenu u industriji, pogotovo u metaloprerađivačkoj.

Zbog prisutnosti u prirodi i masovnog korišćenja, čovek je stalno u kontaktu sa većim ili manjim količinama aluminijuma, a deo dopire i u unutrašnjost ljudskog tela na više načina.

KAKO DOLAZIMO U KONTAKT SA ALUMINIJUMOM?

Ljudski organizam je svakodnevno izložen velikim količinama aluminijuma.

Unosimo ga na tri načina: udisanjem, kroz usnu duplju ili apsorpcijom putem kože.

Ovaj metal je prisutan u prerađenoj hrani (neke vrste sira, gotov miks za pripremu kolača i torti, gotove smeše za pripremu palačinaka, gotove krofne, turšija…), pekarskim proizvodima (za čiju pripremu je korišćen prašak za pecivo), kozmetici i sredstvima za negu tela (antiperspirant dezodoransi, šminka, pasta za zube…), OTC lekovima (npr. antacidi i puferirani aspirin), posuđu i alu foliji za čuvanje hrane.

Dešava se da aluminijum bude pronađen čak i u vodi, a aerozagađenje i upotreba pesticida može uključiti između ostalog i prisustvo čestica tog metala u vazduhu.

Od trovanja aluminijumom najviše su pod rizikom osobe koje žive u sredinama gde je prisutna visoka koncentracija aluminijuma ili udišu čestice aluminijuma na radnom mestu.

KAKO ALUMINIJUM UGROŽAVA ZDRAVLJE ČOVEKA?

Normalno svakodnevno izlaganje određenoj količini aluminijuma je bezbedno za ljudsko telo sve dok ona ne prelazi granice normale u prolongiranom periodu ili je kod osobe poremećen proces detoksikacije zbog oboljenja bubrega ili nekih drugih razloga.

Sve dok organizam nesmetano filtrira aluminijum i izbacuje ga u spoljašnju sredinu, zajedno sa drugim otrovnim materijama, uključujući i teške metale, ne postoji opasnost po zdravlje čoveka.

Naravno, ako dođe do kontakta sa velikom količinom ovog metala, posebno na svakodnevnoj bazi, telo nije u mogućnosti da ga eliminiše u potpunosti i deponuje se.

Ovo dovodi do toksikoze aluminijumom, medicinskog stanja koje prate simptomi nalik bolovima u kostima, deformitetima skeleta, slabosti mišića, konfuziji i problemima sa govorom.

Takođe, kod dečije toksikoze aluminijumom dolazi do usporenog rasta i razvoja.

Dugotrajna toksikoza teškim metalima kao što je aluminijum izaziva brojne komplikacije među kojima su poremećaj rada pluća i bubrega, bolesti kostiju, bolesti kardiovaskularnog i nervnog sistema, anemija…

Kao neurotoksin, aluminijum napada centralni nervni sistem uzrokujući degenerativna neurološka oboljenja nalik Alchajmerovoj i Parkinsonovoj bolesti.

Dugoročna upotreba antiperspirant dezodoransa sa aluminijumom u svom sadržaju ima uticaj na pojavu raka dojke.

Osteoporoza i osteoartritis su mogući rezultati trovanja aluminijumom, a istraživanja su dokazala i abnormalan nivo ovog metala u organizmu osoba sa autizmom.

UKLANJANJE ALUMINIJUMA IZ ORGANIZMA PRIRODNIM PUTEM

Za trovanje teškim metalima postoje terapije koje prepisuju lekari, a takvo stanje se prethodno utvrđuje laboratorijskim testiranjem urina i krvi.

Međutim, postoje brojna prirodna rešenja koja mogu pomoći u čišćenju tela od aluminijuma i sličnih toksina bez posledica po organizam i sa malom verovatnoćom da će se javiti bilo kakvi neželjeni efekti.

Na tržištu su dostupni raznovrsni proizvodi koji se koriste kao suplementi i izvor aktivnih komponenata biljnog i životinjskog porekla delotvornih kod eliminacije aluminijuma iz tela.

Tu se ističe Organic silica, kao sjajno rešenje za visok nivo aluminijuma u organizmu i zaštitu od komplikacija koju uzrokuje toksikoza takvim teškim metalom i drugim, sličnim otrovnim materijama.

Uz to se primenjuju i jednostavne mere kao što su regulacija ishrane, fizička aktivnost i izbegavanje svega što sadrži aluminijum.

SILICIJUM KAO ZAŠTITA OD TOKSIČNOSTI ALUMINIJUMA

Silicijum je važan hranljivi sastojak za ljudsko telo i element koji podstiče detoksikaciju od teških metala u koje se ubraja i aluminijum.

On prirodno ima visok afinitet za aluminijum, vezuje se za njega i stvara alumosilikat.

Alumosilikati su gotovo biološki inertni i netoksični za naš organizam.

Oni se izbacuju u spoljašnju sredinu putem bubrega, kroz pojačano izlučivanje urina.

Mnoge naučne studije pokazale su da silicijum pomaže u izlučivanju aluminijuma kod osoba koje su obolele od neurodegenerativnih oboljenja.

Sprečava ulazak aluminijuma u mozak i apsorpciju istog u moždanom tkivu.

Snižava krvni pritisak i pomaže u prevenciji ateroskleroze.

Upravo zato što predstavlja sigurnu zaštitu od toksičnosti aluminijuma, silicijum je glavni sastojak dodatka ishrani Organic silica i to u organskoj formi poreklom iz rastavića.

Važno je napomenuti da silicijum ima važnu ulogu u izgradnji kolagena i tkiva kostiju, kože, kose i noktiju.

RASTAVIĆ ZA DETOKSIKACIJU

Rastavić je najbolji prirodni izvor silicijuma neophodnog za detoksikaciju organizma i izbacivanje aluminijuma.

Ponaša se kao diuretik i podstiče rad bubrega tokom čišćenja tela od toksičnih materija.

Prisustvo silicijuma čini rastavić odličnim sredstvom za tretiranje i prevenciju oboljenja kostiju i zglobova, kao i jačanje tetiva.

Redovan unos silicijuma usporava starenje i održava zdravlje i lepotu kože, kose i noktiju.

Osim organskog silicijuma, rastavić sadrži i druge važne elemente poput flavonoida, hlorogenične kiseline, dikofeoil-mezo-vinske kiseline i piridinske alkaloide.

Rastavić se primenjuje i kod lečenja urinarnih infekcija – naročito onih koje izazivaju sojevi bakterije Escherichia coli.

ZNAČAJ KOPRIVE

U listu koprive nalaze se jedinjenja kao što su silicijumova kiselina, što je čini idealnom za uklanjanje aluminijuma.

Kopriva inače pomaže u čišćenju organizma od otrovnih i otpadnih materija tako što stimuliše filtriranje istih kroz bubrege i izlučivanje mokraće.

Ova biljka je bogata mineralima, vitaminima i biološki aktivnim sastojcima u koje se ubrajaju steroli i heterozidi sterola, lignani, lektini i polisaharidi.

S obzirom da je prirodan diuretik, kopriva ima uticaj na regulaciju krvnog pritiska.

Pored toga, ispoljava analgetsko i antiinflamatorno dejstvo kod osteoporoze i srodnih bolesti.

Pozitivno utiče na rad prostate i sprečava njeno uvećanje.

Kopriva takođe deluje i antibakterijski i antivirusno.

ORGANIC SILICA ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA OD ALUMINIJUMA

Organic silica je dodatak ishrani u obliku kapsula koji se preporučuje za detoksikaciju organizma od različitih teških metala, a naročito aluminijuma.

Baziran je na rastaviću koji sadrži 7% organskog silicijuma i prirodnom ekstraktu lista koprive.

Prirodni sastav proizvoda i kombinacija aktivnih sastojaka biljnog porekla savršene su za čišćenje organizma od aluminijuma i to uz veoma malu verovatnoću da će se javiti bilo kakva neželjena dejstva tokom tretmana.

Korišćenjem Organic silice dolazi do heliranja aluminijuma i drugih štetnih, otrovnih metala i vrši se eliminacija istih u spoljašnju sredinu.

Organic silica se upotrebljava tako što se svakoga dana pije dva puta po dve kapsule, bez obzira na obrok.

U jednom pakovanju se nalazi 60 kapsula, a sam proizvod je odobren za korišćenje od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

ZA ČEGA JOŠ SLUŽI ORGANIC SILICA?

Aluminijum može da se zadrži bilo gde u organizmu, a ukoliko se deponuje u kostima u velikim količinama to može ozbiljno poremetiti proces mineralizacije.

Kosti postaju porozne i stvara se povećan rizik od preloma, ali i razvoja bolesti kao što je osteoporoza.

Osim što podstiče eliminaciju aluminijuma, silicijum iz proizvoda Organic silica pokreće izgradnju matriksa kolagenih struktura, a naročito struktura kostiju da bi se sprečila pojava osteoporoze i drugih srodnih oboljenja.

Utvrđeno je i da ovaj prirodan proizvod pomaže kod reparacije koštanih struktura nastalih kao posledica metastatskih tumora kostiju.

Kao što čuva koštano tkivo, silicijum poreklom iz rastavića pozitivno utiče na zdravlje i kvalitet kože, kose i noktiju.

Organic silica olakšava tretiranje infekcija urinarnog trakta i upalna stanja nalik cistitisu i prostatitisu.

Ubrzava razlaganje i izbacivanje kamena u bubregu, bešici, žučnoj kesi i jetri.

Kopriva iz preparata Organic silica sprečava oslobađanje histamina kod alergijskih reakcija i kao diuretik podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma.

KAKO SMANJITI IZLOŽENOST ALUMINIJUMU?

  • Izbegavajte proizvode koji sadrže aluminijum.

Usmerite se ka odabiru prirodne kozmetike, kupovini organskog voća i povrća i upotrebi sredstava za pripremu i čuvanje hrane koja nisu napravljena od aluminijuma.

  • Jedite hranu koja sadrži silicijum.  

Mnoge namirnice su odlični prirodni izvori silicijuma i tu se posebno ističu integralne žitarice, zeleno povrće, cvekla, krastavac, banane i riba.

  • Redovno vežbajte i bavite se sportom.  

Fizička aktivnost i pojačano znojanje podstiču eliminisanje toksina iz tela, a sauna ili tzv. vruća joga dodatno pomažu u tome.

ZAKLJUČAK

Izbegavanje izvora aluminijuma, pogotovo onih gde su prisutne visoke koncentracije ovog metala, sačuvaće vas od njegovih toksičnih efekata i sprečiti pojavu ozbiljnih oboljenja nervnog i kardiovaskularnog sistema, kao i bolesti kostiju i zglobova.

Prirodnim putem očistite telo od štetnih i otpadnih materija i izbacite ih u spoljašnju sredinu zajedno sa aluminijumom.

Istovremeno, sačuvajte vitalnost i energiju u čemu će vam pomoći dodatak ishrani Organic silica.

Pre nego što ga počnete koristiti, posavetujte se sa lekarom koji je upoznat sa vašim zdravstvenim stanjem.

Organic silica za eliminaciju aluminijuma iz organizma

Organic silica
Zatvori

Organic silica

1.740,00 din.

Reference:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5651828/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7071840/

Jedna misao o “Negativan uticaj aluminijuma na organizam čoveka

  1. Sima kaže:

    Uvek ma zanimalo koliko je stetan aluminijum iz antiprespiranata. Godinama koristim varijante koje ga nemaju, ali zato imaju dosta alkohola koji mi iritira kozu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *