Aktuelnosti

Međunarodni simpozijum ginekologa Bjeljina

Infekcije u trudnoći

Od 20. do 23. aprila u Bjeljini održan je Međunarodni simpozijum ginekologa i opstetričara Republike Srpske. Simpozijum je održan u organizaciji Udruženja ginekologa i opstetričara Repubilke Srpske. Tema Simpzijuma je bila „Infekcije u trudnoći“.

Simpozijum je zvanično otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Alen Šeranić. Simpozijumu su prisustvali eminentni stručanjaci/ginekolozi iz Beča, Banja Luke, Tuzle, Mostara, Beograda Novog Sada i Niša.

Ministar Šeranić je naglasio značaj vakcine protiv HPV infekcije kao preventive protiv nastanka karcinoma grlića materice.

Predsednica udruženja ginekologa i opstetričara Republike Srpske i načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske prof. Dr Vesna Ećim Zlojutro je istakla da simpozijum ima multidisciplinarni pristup problemu infekcija u trudnoći. Naglasila je da infekcije predstavljaju veliki problem zbog česte upotrebe antibiotika i sve prisutnije rezistencije bakterija na antibiotike.

Mnoge farmaceutske kuće su iskoristile priliku da na štandovima tokom Simpoziuma prikažu svoje proizvode širokoj stručnoj publici ginekolozima, farmakolzima, infektolozima i pedijatrima.  

Među izlagačima sa svojim štandom je bio i B Medik iz Banja Luke koji je predstavio deo proizvoda iz svog asortimana. Među proizvodima je i Kandifit, proizvod LV-Pharma, koji je već dokazao svoju uspešnost u tretiranju gljivičnih infekcija.

Simpozijum-ginekologa-Bjeljina-slika-2Simpozijum-ginekologa-Bjeljina-Slika 1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *