Aktuelnosti

Predavanja u Domu zdravlja Stari grad

U velikoj sali Doma zdravlja Stari grad 31. maja 2017, održana su akreditovana predavanja kontinuirane medicinske edukacije kompanije LV-Pharm.

Predavači su bili Prof. Dr Jasna Jović, Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju, VMA, i Doc. Dr Janko Samardžić, Insitut za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju, Medicinski fakultet, Beograd.

Prof. Dr Jasna Jović govorila je na temu „Da li bakterije i biljke mogu pomoći u lečenju helicobacter pylori infekcije“. Tokom predavanja izneta su najnovija istraživanja u oblasti medicine i gastroenterologije vezana za infekciju Helicobacter pylori. Prof. Dr Jasna Jović između ostalog govorila je o demografskoj rasprostranjenosti Helocobacter pylori, o uzrocima nastanka povišene koncentracije ove bakterije u organizmu, kao i o tome da nam priroda sama nudi rešenja za ove probleme. Biljka sladić je zeljasta biljka iz porodice bobova koja pomaže u eliminaciji Helicobater pylori do fiziološkog nivoa, smanjuje upalu zida želuca i jedna je od komponenti proizvoda Gastrolact.

Doc. Dr Janko Samardžić govorio je na temu „Savremeni pristup u prevenciji i terapiji infekcije Candidom albicans“. Ova prezentacija zasnovana je na naučnim dostignućima u oblasti Candide albicans kao najčešće infekcije današnjice. On je, takođe, govorio o biljkama i prirodnim preparatima koje leče razne vrste gljivica. Pažnju je posvetio biljci Horopito, sa Severnog ostrva Novog Zelanda, koja ima lekovita svojstva kod gljivičnih infekcija i održavanja pravilnog funkcionisanja digestivnog trakta. Ova novozelandska biljka ulazi u sastav Kandifita.

Interesovanje je bilo veliko, a predavanjima su prisustvovali lekari i farmaceuti kojima je ovo predavanje donelo ukupno četiri boda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *