Blog

Vino za srce

Vino lek za srce

Ovaj recept je star preko 800 godina i iskustva govore da je jako delotvoran. Preporučuje se kod svih srčanih problema i tegoba. Recept inače potiče od opatice Hildegard Fon Bingen a primenjuje ga i preporučuje čuvena austrijska travarka Marija Treben. Takođe svedoče i mnogi lekari koji su ga preporučivali svojim pacijentima sa srčanim tegobama.

RECEPT:

Sastojci:

-stabljike sa listovima organskog peršuna

-prirodno vino bez konzervanasa i drugih dodataka

-prirodno čisto vinsko sirće

-prirodni pravi domaći med (bilo koji)

10 svežih organski proizvedenih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u 1 litar prirodnog vina i dodati 2 supene kašike čistog vinskog sirćeta. Kuvati 10 minuta na laganoj vatri a pošto peni skidati penu koliko se može.

Nakon 10 minuta dodati 300g meda i nastaviti lagano kuvanje jos 4 minuta na nižoj temperaturi.

Skinuti sa šporeta i procediti dobijenu tečnost kroz gušću gazu. Čim se vino malo ohladi ali dok je i dalje toplo, razliti u staklene boce i dobro zatvoriti.

Boce treba da su prethodno dobro oprane i isprane 76% alkoholom. Ostaviti da alkohol ispari i u tako pripremljenu ambalažu uliti proceđenu tečnost tj. vino za srce.

Način upotrebe:

Svakodnevno bez obzira na obroke i doba dana a zavisno od potrebe i tegoba, uzimati po 1, 2 ili 3 supene kašike ove tečnosti. Količine mogu biti podeljene dnevno tj. mogu se uzimati nekoliko puta dnevno ako se konzumiraju 2 ili 3 supene kašike. Recept je uspešan kod srčanih slabosti, ozbiljnijih srčanih oboljenja kao i kod angine pektoris.

Recept izvučen iz knjige „Tako leči Bog kao nov princip prirodnog lečenja“.

Tekst sredio: dr Jovan Lemić

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *