Aktuelnosti

LV-Pharm učesnik na 11. Evropskom kongresu integrativne medicine u Ljubljani

ecim2018 Ljubljana

Predstavnici LV-Pharma: dr Dušanka Stanković i regionalni menadžer Ranko Dangubić, dipl. Ecc.

11. Evropski kongres za integrativnu medicinu (ECIM), koji je organizovala Alma Mater europaea – ECIM održan je od 21. i 23. septembra u hotelu Union u Ljubljani pod pokroviteljstvom predsednika Republike Boruta Pahorja.

Kongres  (ECIM) je održan pod naslovom „The Future of Comprehensive Patient Care/Budućnost sveobuhvatne nege pacijenta“.

Predsedavanje kongresom su obavljali prof. Dr. Feliks Unger, (Predsednik Evropske akademije nauka u Umetnosti Salzburg) prof. Dr. Ludvik Toplak (predsednik Alma Mater europaea ECM) Dr. Maruša Hribar, mag. pharm. (Državni odbor Ecim u Predsednica sekcija na homeopatiju) i Cesar Marija Komar, dr.med. (Predsednik Udruženja za akupunkturu).

Za učešće na kongresu  registrovano je više od 300 učesnika iz 167 radova sa svih kontinenata i različitih akademskih oblasti. Učešće na kongresu imali su predstavnici najreprezentativnijih univerziteta, uključujući University of California Los Angeles, Georgetovn Universiti, Vashington, Royal London Hospital Ormond Street kao i lekari engleskog dvora, Charite Berlin, predstavnici japanskih, kineskih u indijskih univerziteta, uključujući i predstavnike Medicinskog fakulteta u Gracu.

LV Pharm na kongresuLV Pharm na ECIM kongresu u LJubljani LV Pharm na ECIM kongresu u Ljubljani

Kongres se odvijao u više sesija ili kao deo paralelnih kongresa, kao što su 1. slovenački i 5. Međunarodni kongres Ajurvede, 1. slovenački kongres akupunkture, 34. godišnji međunarodni simpozijum o akupunkturi, elektroterapiji i najnovijim dostignućima i integrativne medicine, 15. bijenale kongresa “ B-Digital O-Ring Test.

Na kongresu su aktivno učestvovali i  naučnici i stručnjaci iz Srbije. Osnovni cilj kongresa bio je  naučna dokazivost integrativnih metoda u medicini. Prema rečima potpredsednika Evropskog udruženja za integrativnu medicinu dr Momira Dunjića najvažnije za integrativnu medicinu je da kombinuje metode alternativne i zvanične medicine sa ciljem da pristupi pacijentu na holistički način, i da sadrzi fizičke i mentalne aspekte pristupa. Ovo podrazumeva saradnju oba metoda a ne njihovo međusobno isključivanje. Cilj je takođe da uspeh obe ujedinjene metode bude  naučno potvrđen.

Evropski kongres za integrativnu medicinu je organizovan je organizovan na najvišem mogućem u strokovnom nivou.  Pored toga, ECIM je 2018 u Sloveniji pomogao da se uključe lokalna naučna udruženja za integrativnu medicinu i omogućio diskusije o najnovijim dostignućima sa vodećim naučnim stručnjacima u svetu i unapredjenje lečenja pacijenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *