Ishrana, Saveti

7 najčešćih mitova o celulitu

Celulit problem

Koliko puta ste samo kupili kremu protiv celulita, zatim menjali proizvođača u nadi da je neka druga efikasnija?

Toliko potrošenog vremena i novca za neke golim okom jedva primetne kratkotrajne rezultate. Vreme je da lošim iskustvima dođe kraj!

Pre nego što razjasnimo mitove o celulitu, neophodno je informisati se o celulitu! Šta je celulit? Kako nastaje? I na koji način se može ukloniti trajno?

Celulit je deformitet, uglavnom izražen kod žena, nagomilan ispod kože sastavljen od masti i toksina, koji je nastao usled slabljenja vezivnog tkiva. Glavni uzročnici celulita jesu loša ishrana, fizička neaktivnost i stres. S obzirom da celulit nastaje IZNUTRA, neophodno ga je na taj način i ukloniti.

Dakle, sve vreme ste se uzaludno umotavali u folije sa kafom, potrošili dosta novca na masaže, kreme i slične preparate i metode koje deluju privremeno SPOLJA.

Pre nego što se upustite u ponovnu bitku sa celulitom, neophodno je da pročitate sledeće mitove o celulitu:

1. Celulit se može potpuno ukloniti anticelulit kremama i gelovima

Nažalost nije moguće. Zaista bi bilo divno kada biste mogli da namažete kremu koja će kao čarobni štapić da ukloni sve te masne naslage u predelu zadnjice, bokova i butina. Kreme i gelovi daju samo privremeni efekat zatezanja spoljnih slojeva kože i to u slučaju da je Vaš celulit u početnoj fazi. Ono što ovakvi proizvodi mogu da stvore je samo kratkotrajna iluzija glatke kože.

2. Kardio je najbolji saveznik u borbi protiv celulita

Nažalost moraćete da siđete sa trake! Trčanje i druge vrste kardio treninga mogu da pomognu u fazi skidanja kilograma, što može da zamaskira izgled celulita, ali ne i da ga ukloni! Kardiom ćete samo smanjiti mišićnu masu, a oni će i dalje ostati opušteni. Da biste se oslobodili celulita neophodno je da izgradite i ojačate mišićnu masu!

3. Celulit nastaje zbog gena

Ovo svakako nije istina! Ako 95% žena na ovoj planeti ima celulit, to bi značilo da sve one imaju ”loše” gene? Ne verujem da Vam je laknulo kad ste ovo pročitale, jer više nećete moći da krivite ”lošu genetiku” već loš način života – koji je Vaš izbor! Loš način života je upravo okidač za aktivaciju ”loših” gena.

4. Celulit je rezultat gojaznosti

Još jedna neistina! Čak i mršave žene imaju celulit. I na ovom primeru možemo da zaključimo da genetika nema nikakve veze sa tim! Menjajte lose životne navike!

5. Agresivne metode poput Mezoterapije uklanjaju celulit 100%

Pogrešno! Većina ovih metoda su bolne i zahtevaju više od 10 tretmana da bi se primetio bilo kakav rezultat. Opet, efikasniji je kod osoba bez viška kilograma, a svakako je neophodno ponavljati postupak kako bi se rezultati održali. Pritom, postoje brojni rizici kojima se nesvesno izlažete prilikom ovakvih tretmana. Dakle, prinudni život pod iglom svakako nije rešenje.

6. Masažom se može razgraditi celulit

Iako masaže poboljšavju cirkulaciju, koja je važan faktor u otklanjanju celulita, sama masaža neće rešiti problem celulita. Masažom postižete isti efekat kao sa kremama i gelovima, možete smanjiti obim butina, ali celulit se povući neće. Masaža može biti bolna ukoliko je celulit u kasnijoj fazi i nakon nje mogu ostati modrice.

7. Ne postoji rešenje za celulit

Sjajne vesti! Postoji, i tu se opet vraćamo na princip delovanja iznutra koji je već u prethodnom tekstu spomenut.
Celulit je, na duge staze, moguće pobediti isključivo promenom ishrane, vežbama i minimiziranjem stresa. I tu postoji mnogo zabluda i mitova koje smo detaljno pokrili u besplatnim anticelulit vodičima koje dobijate uz SlimAktiv Pro. Na kraće staze, postoji lakši način da se prirodno rešite celulita, to rešenje nudimo kroz SlimAktiv Pro anticelulit kapsule, koje celulit rešavaju iznutra, a ne spolja.
Vreme je da investirate u zdravlje i okrenete se ka prirodnim anticelulit formulama za oralnu upotrebu, fizičkoj aktivnosti i zdravoj ishrani! Promenite strategiju, pobedite stres i rešite problem sa celulitom, tako što ćete ga saseći u korenu tamo gde i nastaje – IZNUTRA!

 

***

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *