Saveti

ANTICELULIT MASAŽA

Anticelulit masaza

Kao što vam je verovatno poznato, problem sa celulitom ima velika većina ženske populacije. Do nastanka celulita dolazi usled nagomilavanja masnoće ispod kože usled čega vezivno tkivo slabi.

Naravno, najbitniji faktor u borbi protiv celulita, jeste promena nezdravog načina života. To podrazumeva da se eliminišu ili promene svi uzročnici nastanka celulita. Dva najbitnija faktora su neadekvatna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost. Pored promene loših životnih navika na smanjenje celulita se može uticati i na druge načine.

Jedna od metoda o kojoj se najčešće govori je anticelulit masaža. Njen cilj je rastresanje kože i potkožnog tkiva i podsticanje pojačane cirkulacije u njima. Ipak, imajmo na umu da univerzalnog rešenja nema, jer je svaki celulit priča za sebe. Isto tako, cene anticelulit masaža i iskustva ljudi koji su radili anticelulit masaže su vrlo različita.

Anticelulit masaža

Evo šta okvirno treba znati pre nego što se odlučite za neku vrstu anticelulit masaže:

Vakum masaža

Zasniva se na radijalnoj endotermalnoj terapiji koja je zasnovana na vakuumu. Vakuumom se šire krvni sudovi i ubrzava vertikalna cirkulacija.

Ovom metodom dolazi do poboljšanja dotoka krvi i kiseonika, i to za posledicu ima razmenu materija na lokalnom nivou a vezivno tkivo postaje još elastičnije. Povećana elastičnost vezivnog tkiva dovodi do eliminisanja viška tečnosti i štetnih metabolita.

Trajanje jedne serije je 10 dana uzastopce. Potrebno je izvesti minimum tri serije. Serija od 10 tretmana (jedan tretman traje 30 min) iznosi oko 7000 din.

Ultrazvučna masaža

Ultrazvučni talasi prodiru kroz kožu i deluju na masne ćelije u potkožnom tkivu. Talasi deluju samo na masne ćelije dok koža, krvni sudovi, nervi i mišići ostaju netaknuti.

Ultrazvučni talasi povećavaju propustljivost ćelijske membrane pa masnoća izlazi u međućelijski prostor i razlaže se na glicerol i masne kiseline. Ova metoda se izvodi pomoću ultrazvučne sonde koja uz pomoć gela klizi niz tretirani deo tela.

Serija od 10 tretmana u trajanju od 30 minuta košta oko 9000 dinara. Potrebno je minimum 20 tretmana odnosno 2 serije.

Elektrostimulacija mišića

Miostimulacija ili elektrostimulacija mišića je metoda koja se zasniva na primeni specijalnih niskofrekventnih mikrostruja. Kao provodnici se koriste kaiševi koji se postavljaju direktno na telo u nekim salonima se koriste i fleksibilne pločice, umesto kaiševa, ili elektrode koje se pričvršuju na kožu.

Miostimulacija se sporvodi pomoću aparata koji izaziva kontrakcije mišića putem elektrotalasa. Deluje na sagorevanje lipocita koji su zapravo masne ćelije i utiče na jačanje mišića, razgradnju celulita, ubrzava se metabolizam i jača se vezivno tkivo.

Serija od 10 tretmana u trajanju od 30 minuta košta oko 6000 dinara. Uglavnom je potrebno minimum 15 tretmana.

Treba imati na umu da je anticelulit masaža samo jedna karika u lancu i da nije magična odnosno da će rezultati biti vidljivi samo ukoliko se ispoštuju svi saveti stručnjaka. Sama masaža nije dovoljna, ali uz adekvatnu i umerenu ishranu, uz unošenje minimum litra i po vode dnevno i odgovarajuću fizičku aktivnost celulit će se vidno smanjiti.

Nažalost, još jedna činjenica nikako ne ide u prilog anticelulit masaži, a to je cena tretmana. Obzirom da masaža ne rešava problem celulita dugoročno nameće se pitanje o svrsishodnosti plaćanja skupih, a neretko i bolnih tretmana.

U tom pogledu upotreba SlimAktiv Pro anticelulit kapsula je ekonomičnije, lakše i efikasnije rešenje u borbi protiv celulita, a rezultati mogu i duže da traju ukoliko kroz besplatne anticelulit vodiče održite postignuto stanje i time maksimalno usporite vraćanje celulita.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *