Blog

Fito terapija,čajevima i čajnim mešavinama kod oboljenja štitaste žlezde

Fitoterapija i nauka

Tekst je prenet iz brošure fitoterapeutkinje Marije Treben i predstavlja dodatni pogled na tretman oboljenja štitaste žlezde, biljna terapija.

Terapija je radjena na principima tradicionalnih medicina Evrope, Kine i Indije, prilagođena našim prostorima i biljkama sa tih prostora.

U drugom tekstu dat je poseban aspekt na ovaj zdravstveni problem, pod naslovom „Poremećaj funkcije hormona tireodne zlezde usled deficita nutrijenata neophodnih za njeno pravilno funkcionisanje“.

Naizmenično, veoma duboko grgotati čajem od ivanjskog cveća i čajem od crnog sleza.

Preko noći, stavljati obloge od ovih istih, svežih biljaka. Biljke oprati, oklagijom izgnječiti u biljnu kašu i upotrebiti kao oblog. Obavezno ga pokriti. Ako se za čaj koristi osušena biljka, dodati malo vode, ugrejati i pomešati sa ječmenim brašnom (koje se može kupiti u  bio-radnjama), te dobijenom kašom obložiti povez i upotrebiti kao oblog. Treba ga povezati. Preko dana, tokom dva sata primenjivati parne obloge od rastavića (pritom bolesnik ostaje u krevetu) i četiri sata držati oblog sa šveden biterom (može i gel od šveden bitera*, nanosi se svakih sat vremena).

Osim toga, svakoga dana, u gutljajima, piti 1,5 do 2 litre čajne mešavine od istih delova nevena, hajdučke trave i koprive (na četvrt litre vode puna mala kašika čaja).

Od dnevne količine čaja tri puta uzeti pola šolje, staviti u njega po jednu malu kašiku šveden bitera i polovinu od toga piti pola sata pre, odnosno pola sata posle svakog obroka.

*Napomena:

Mi preporučujemo tzv. mali šveden biter gel isključivo od tinktura biljaka po originalnoj recepturi Marije Treben.

Uz ovaj tretman uključiti i naturopatske dodatke, proizvoda TireoProtect.

Preneli i dodali informacije:

dr Jovan Lemić i dr Nada Vasiljević

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *