Imunitet, Stručni tekstovi

Zašto vam je potrebna anti-gljivična dijeta za prevenciju raka

Anti kandida dijeta

Već dugo se uočava povezanost između gljivičnih infekcija u ljudskom organizmu i raka. Sve više doktora i naučno-medicinskih radnika govori o ovoj povezanosti.

Ovom prilikom vam prenosimo transkript intervjua sa Dr. Roby Mitchell-om, koji se bavi ovom temom.

Intervju Transkript: Anti-Gljivična Dijeta za prevenciju raka

Novinar: Razgovarali ste o važnosti okruženja za ćelije raka kako bi se mogle vratiti u normalne ćelije. Dakle, koja je optimalna dijeta koju biste mogli preporučiti ljudima, šta da jedu? Da naprave okruženje u telu, tako da NEĆE biti dobar domaćin ćelijama karcinoma; tako da će telo biti dobar domaćin za normalne ćelije, i zadržati rak na odstojanju? Šta bi bila opšta dijeta koju biste mogli preporučiti da bi se imunološki sistem održao jak i sprečio rak?

Dr. Roby Mitchell: Kada sam počeo da radim sa doktorom Rajtom, jedna od stvari u koje sam bio uključen bilo je tretiranje ljudi zbog gljivičnog rasta infekcija koje se dešavaju u našem telu. Godinama pre toga sam shvatio, da je zajednički imenitelj bilo koje od biljaka / egzotičnih plodova / super-hrane lekova, koje rade i deluju povoljno i stimulišuće na imunitet i zdravo okruženje u telu, to da su imale neke moćne anti-gljivice u njima. To je ono što je beli luk, to je aspirin, to je sa ovim polifenolnim jedinjenjima u koži crvenog grožđa, resveratrol.

Otišao sam u laboratoriju i počeo sam istraživanje, koja hrana najviše učestvuje u ovome. Ili ne nužno koja najviše, ali koja je hrana imala najviše uticaja na kontrolu nad rastom kandida. I tako sam postavio petrijeve posude u laboratoriju. I mi smo ih inokulirali sa kandidom. A onda smo jednostavno išli da ih inokulišemo ekstraktima od različitog voća i povrća i tako dalje, da vidimo koji su napravili najveću, ono što zovemo „zona isključenosti“ u petrijevim posudama.

Imali smo kontrolu petrijevih posuda ovde dole sa lekom pod nazivom Diflucan, za koji znamo da ubija gljivice. Tako smo znali da će tamo ostaviti veliki prostor, tamo gde ne bi bio moguć rast gljivica. A onda dole imamo samo vodu, tačno. I tako je ta ploča samo postala bela sa rastom gljivica, jer nije bilo šta da ih inhibira. A potom sam bio u mogućnosti da vidim sve ove druge ploče koja radi bolje ili lošije u održavanju gljivica pod kontrolom.

Dakle, to je bila odskočna daska za ono što se danas naziva plan BALI za ishranu.

Bez obzira kojim imenom da to nazivate, bilo da je reč o Gersonovoj terapiji ili Paleo ishrani ili mediteranskoj ishrani ili nečemu, ono što će raditi je ono što drži ćelije iz okruženja, ono što ih sprečava da pleomorfiraju (promena oblika ili veličine) u ćelije raka, i to su one koje drže rast gljivica pod kontrolom.

To vas štiti od razvoja gljivičnog prekomernog rasta, jer kada se ta gljiva razvije do određenog nivoa, vaš imuni sistem će odgovoriti sa „oružjem za masovno uništenje“ i kreirati toksično okruženje, a vaše ćelije kašljati i zagušiti se, i početi da menjaju svoj ćelijski oblik u onaj koji će im omogućiti da prežive to toksično okruženje.

Dakle, opet, bez obzira na to kako biste tu dijetu nazvali, hrana koju jedete mora da bude hrana koja drži rast gljivica pod kontrolom i ne baca benzin na vatru. Kad jedemo hranu koja ima ono što zovemo visokim glikemijskim indeksom… kao što su šećeri, kukuruz, pšenica, pirinač, te stvari, onda stvaramo okruženje koje promoviše gljivični rast i to će izazvati zapaljenje, i to će, opet, stimulirati ćelije da se okrenu ćelijama karcinoma.

 

Intervju možete videti u originalnom obliku na sledećem linku www.youtube.com

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *